ASTON MARTIN TEKENT PROTEST AAN TEGEN UITSLAG CHINESE KWALIFICATIE

Aston Martin is bij de stewards in beroep gegaan tegen de uitslag van de kwalificatie in China. Het gaat om het feit dat Carlos Sainz in Q2 een rode vlag veroorzaakte, maar zijn kwalificatie toch voort kon zetten. Volgens de Britse formatie is dat in strijd met het wedstrijdreglement.

In de regels staat namelijk: 'Any driver whose car stops on the track during the qualifying session will not be permitted to take any further part in that session.'

Sainz kon na het raken van de muur - en het daarmee veroorzaken van de rode vlag - op eigen kracht terugkomen naar zijn pitbox. Daar kreeg de Spanjaard een nieuwe voorvleugel en werd hij opnieuw de baan opgestuurd.

Zijn Ferrari was verder niet echt beschadigd en hij bereikte vervolgens Q3. Zondag mag Sainz vanaf een zevende startplek de Chinese GP aanvangen, tenzij de stewards Aston Martin gelijk geven. In dat geval start hij morgen als vijftiende, aangezien dat zijn positie was aan het einde van Q2 als hij niet meer op het asfalt was verschenen.

Protest Aston Martin in China tegen uitslag kwalificatie

2024-04-20T10:07:49Z dg43tfdfdgfd